Ik ben sinds 2014 gecertificeerd en geregistreerd beeldcoach.

Beeldcoaching is dé manier om je als professional verder te ontwikkelen. Met een beeldcoach analyseer en bekijk je opnames van jezelf die – in de klas, bij teamoverleg bij begeleidingsgesprekken of mentorgesprekken – zijn opgenomen. Beeldcoaching is een zeer krachtige vorm van coaching, omdat in de beelden heel goed te zien is hoe je als professional te werk gaat en hoe anderen op je reageren. Bij beeldcoaching zijn je kwaliteiten het startpunt voor verdere ontwikkeling.

Opnames worden geanalyseerd en samen besproken. Het prettige aan beeldcoaching is dat je de tijd en rust hebt om de beelden vaker te bekijken. De ene keer doe je dat vanuit je eigen perspectief en dan weer vanuit het perspectief van de ander. Een open blik en kijken zonder oordelen is de kern van beeldbegeleiding.
Door beeldcoaching krijgt de organisatie niet alleen betere en enthousiastere professionals. Zij ontwikkelen ook hun communicatieve vaardigheden zoals feedback geven en ontvangen, reflectie en oplossingsgerichte gespreksvoering. Dat levert weer input voor de ontwikkeling van een professionele leergemeenschap.